לשכת המסחר ישראל ארמניה על קידום הקשרים בין המדינות - הטלוויזיה של העסקים
מאמר | 9 באוגוסט 2017 | עו"ד צבי קן תור | לשכת המסחר ארמניה - ישראל
מהלך אסטרטגי חדש של ממשלת ארמניה; כך מתכוונת ארמניה לחזק את כלכלת המדינה ?
ממשלת ארמניה מובילה לאחרונה מהלך אסטרטגי, שנועד להכניס תעשיות חדשות ולחזק את כלכלת המדינה בעזרת סדרת תמריצים לחברות מחוץ למדינה.
צחי הנגבי, השר לשיתוף פעולה אזורי, חזר היום ביום שישי, ה – 25.07 , לישראל מביקור היסטורי בארמניה. השר הנגבי זכה להיות השר הישראלי הראשון אשר היה בביקור רשמי בארמניה. בביקורו זה חתם השר הנגבי על מספר הסכמים בנושאים כלכליים וביניהם
הסכמים בנושאים: מס, אשרות, מסחר, מדע ותרבות.
השר הנגבי, אשר אליו הצטרפו נציגי לשכת המסחר, התקבל בארמניה באופן חם ואוהד ונפגש עם נציגים בכירים מממשלת ארמניה, כולל שר החוץ, ראש הממשלה ושרים כלכליים שונים, אשר הדגישו את רצונם להגביר את הקשרים הכלכליים בין ישראל וארמניה.
שגריר ישראל בארמניה, מר אליהו ירושלמי אמר כי הטיסות הישירות בין ישראל לארמניה, אשר החלו לאחרונה, ביחד עם ההסכמים הכלכליים אשר נחתמו בביקור זה, מהווים תשתית מצוינת להגברת היחסים הכלכליים בין שתי המדינות, וכי הוא יעשה את מיטב מאמציו לסייע לחברות ישראליות אשר יגלו בכך עניין.
מהו יתרונה הכלכלי של ארמניה? ואיך הדבר יעיל לחברות הישראליות?
מר צבי קן תור יו"ר לשכת המסחר ישראל ארמניה, אשר השתתף בביקור, ציין כי יתרונה הכלכלי הגדול של ארמניה, מעבר ליציבותה הכלכלית והפוליטית הינו היותה השער לגוש האירו האסיאתי אשר מונה מעל 220 מיליון לקוחות, ואשר כולל בין השאר, חלק גדול ממדינות ברית המועצות לשעבר ובראשן רוסיה, קזחסטאן ובלרוס. יתרונות אלו, בצירוף כוח אדם איכותי יציב, משכיל וזול, וחקיקה נוחה להשקעות זרות, הופכת את ארמניה ליעד אטרקטיבי לחברות ישראליות.
צבי קן תור ציין כי לשכת המסחר, ביחד עם הלשכה האחות בארמניה, ערוכה לסייע במידע ובדברים נוספים, ליזמים אשר ירצו לבדוק אפשרות לפעילות בארמניה. קן תור הוסיף כי התחומים המבטיחים הם במגוון רחב כמו חממות, השקיה בטפטוף, ציוד חקלאי למשקים קטנים, הגנה מפני ברד, משק החלב, רפתות, תיירות, אנרגיה סולרית, אנרגיית רוח, רפואה, תקשורת, תרופות, וגיור מוצרי תוכנה לרוסית, וכו'.
תחומים נוספים כמו הייטק וביוטק מחכים לתורם באשר ההשכלה הגבוהה בתחומים אלה הינה ברמה גבוהה, ואילו השכר הממוצע בתחומים אלו הינו פחות מרבע מהשכר המקביל בישראל. בתקופה האחרונה חלה התעוררות משמעותית ביחסי המסחר בין ישראל לארמניה וההתפתחויות הללו מבטיחות את המשך הצמיחה ביחסי המסחר.